Samoletni bileti

Самолетни билети >> Самолетни билети до Париж >> Париж Атракции

Париж Атракции

Айфелова кула (Tour Eiffel)

Кой е символът на Париж? Айфеловата кула, разбира се. Тази монументална постройка с височина 324 метра се намира на Марсово поле (Champ de Mars) и предлага на посетителите панорама на цялата метрополия. Посетителите могат да се изкачат до един от трите етажа.

Катедрала Нотр Дам

Катедралата Нотр Дам е прочута като една от перлите на готическата архитектура в света. За това е допринесъл и Виктор Юго, превърнал я в театър на действието на прочутия си роман „Парижката Света Богородица”, но причината е преди всичко монументалността на самата сграда.

Триумфална арка

В центъра на площад „Шарл дьо Гол“, в западния край на прочутия бул. „Шанз-Елизе“, се издига Триумфалната арка, която започва да се строи през 1806 г. по времето на Наполеон Бонапарт в чест на неговите победи във войните.

Музей Лувър

Един от най-големите музеи в света – Лувъра укрива над 350 хиляди културни артефакти. Историята на неговите колекции започва от 16-ти век, когато е основан от Франсоа I., значително е разширен от Луи XIV.

Люксембургска градина

Люксембургската градина е един оазис на спокойствие и зеленина, построена на левия бряг на Сена с площ от двадесет и пет хектара, тя е част от Люксембургския дворец, сега седалище на Сената.

Мулен Руж

Червените лопатки на вятърната мелница са символ на кабарето Мулен Руж, седалище на грях и разпуснатост.

Базилика Сакре Кьор

В квартал Монмартър на най-високия парижки хълм се намира римокатолическият храм базилика Сакре Кьор, популярен сред туристите със своята млечно бяла фасада и впечатляваща панорама към целия град, която се открива от стълбите му.

Авеню Шанз-Елизе

Най-престижният адрес в Париж е на по-малко от два километра дългия булевард Шанз-Елизе. Този факт се отразява и на височината на наемите, които тук са на трето място в света.

Елисейски дворец

Вече повече от сто години резиденция на френските президенти, все същият дворец, където се е подвизавала мадам Помпадур.

Площад Пигал

Център на нощния живот в Париж, както в миналото, така и днес. Тук ще намерите както най-известното кабаре Мулен Руж, така и стриптийз клубове привличащи наивни турист.

Гробище Пер Лашез

Най-голямото парижко гробище се намира в източната част на града. То е кръстено на отец Франсоа де ла Шез, на чиято градина е възникнало.

Дом на инвалидите (Les Invalides)

Комплексът от сгради на Дома на инвалидите в Париж включва музей на френската армия, болница, дом за ветерани, но и гробовете на френски военни герои.

Tagy: париж атракции, мулен руж, люксембургска градина, музей лувър, триумфална арка, катедрала нотр дам, айфелова кула, базилика сакре кьорSvatební agentura , Svatba v zahraničí