Samoletni bileti

Самолетни билети >> Самолетни билети до Банкок

Самолетни билети до Банкок

Официалното име на Банкок е вероятно най-дългото име на град в света, в превод означава „Градът на ангелите, великият град, вечният град-скъпоценен камък, непревземаемият град на Бог Индра, великата столица на света надарена с девет скъпоценни камъка, щастливият град, богат с огромен царски дворец, който напомня небесното жилище, където царува превъплътеният бог, град даден от Индра и построен от Вишнукарма”. Трябва да отбележим, че името на Бангок характеризира града сравнително точно, но може да се прибави и още нещо, например Град на греха. Тъй като не искаме да ви измъчваме с официалното име, което все едно почти никой няма да запомни, ще разкрием само, че за по-кратко градът се нарича Крунг Теп.

Банкок – потъващият град Тайландската столица е най-гъсто населеният град в страната, в него живеят около 8 милиона жители, а в района около него още 14 милиона, които работят в града. Банкок е разположен в делтата на река Чао Прая върху ниска равнинна земя, която постепенно потъва. Някои райони на града се намират на метър под морското равнище и според прогнозите до 2030 година напълно ще потънат. Не случайно градът е наричан Източната Венеция. И тук градските власти се опитват да защитят града чрез диги и съоръжения против наводнения и да спрат неговото разрушаване.

Транспорт в Банкок Градът е построен отчасти върху тресавища, които постепенно били изсушавани и между тях са построени канали, използвани за транспорт. Днес се използват само няколко канала, много са засипани, като проблем за останалите е замърсяването. Основна роля в транспорта са поели пътищата – четиридесет и осем магистрали, свързващи кварталите на града, но поради бързото разрастване на града през последните десетилетия задръстванията са ежедневие, а от 1990 година най-голям проблем на града е смогът. В старанието да реши този сериозен проблем градските власти се обръщат към развитие на обществения транспорт. От 1999 година работят няколко линии на надземна скоростна железница, наречена BTS Skytrain, освен това тук пътуват и градски автобуси. Популярна и достъпна възможност за придвижване е таксиметровият транспорт, задължително включващ освен класическите автотаксита, мототакситата, и любимите за туристите таксита тук-тук (моторизирани триколки), повече от 150 хиляди на брой.

История на Банкок Първите сведения за Банкок датират от 15-ти век, но следващите триста години той остава само пристанище и малък търговски център. Всичко се променя, когато идва на власт династията Шакри (която между другото е на власт и до сега) и нейния основател решава да построи нов град на мястото на съществуващото селище Тонбури, лежащо на отсрещния бряг на реката и днес квартал на тайландската столица. Големият кралски дворец и Храмът на Изумрудения Буда са завършени през 1785 г. В края на 19-ти век, градът попада под западно влияние и се превръща в център на сиамската модернизация (спомнете си филма Анна и кралят). Двадесети век преминава под знака на бърз растеж и затвърдяване на водещата политическа и икономическа позиция в Тайланд. Азиатският икономически бум през последните две десетилетия на миналия век привлича в града много мултинационални компании, които отварят тук регионални представителства.

Днес Банкок е модерен град с небостъргачи, които се издигат сред будистки храмове и фантастични паметници и заедно със своите жители представлява симбиоза на стари традиции с модерно мислене. Градът е сред най-посещаваните туристически дестинации в света, веднага след Лондон и Париж.

Кога да посетите Банкок Климатът на тайландската столица, както и на останалата част от страната е тропически, влажен климат, който се влияе от мусоните. Тук се сменят само два сезона – сух и дъждовен. По-добре не посещавайте Тайланд по време на дъждовния сезон, който започва в средата на май и продължава до края на октомври, като септември е най-дъждовният месец. Сухият сезон е много горещ, сухото време се променя само понякога от случайна лятна буря.

Банкок – град на греха Банкок е с изненадващо ниско ниво на престъпност, най-голяма опасност представляват джебчии и мошеници с кредитни карти, насилствените престъпления обаче са редки. Най-честите престъпления са кражба чрез взлом, кражба на мотоциклети, също така висока е престъпността, свързана с наркотици. В Банкок също трябва да бъдете внимателни по пътищата, броят на пътнотранспортните произшествия през годината е тревожен, като броят на смъртните случаи е висок.

Тайланд и неговата столица са известна дестинация за секс туризъм. Седалището на греха в Банкок е Thanon Patpong – две успоредни улици, изпълнени с барове и нощни клубове, в които се предлага едно единствено нещо – секс. Секс индустрията възниква по време на войната във Виетнам, когато тук разпускат американските войници. Повечето от предлагащите сексуални услуги идват от най-бедните части на страната, други от Бирма, Камбоджа и други страни в региона.

Tagy: евтини самолетни билети до банкок, samoletni bileti do bangkok, евтини полети до банкок, самолетни билети до банкокSvatební agentura , Svatba v zahraničí