Samoletni bileti

Самолетни билети >> Самолетни билети до Банкок >> Банкок забележителности

Банкок забележителности

Какво да видите в Банкок:

Големият дворец – кралският дворец е огромна сграда на улица Thanon Na Phra Lan. Строежът му е завършен в 1785 г., а до 1946 г. е седалище на кралското семейство. Дворцовият комплекс е заобиколен от високи бели стени, най-впечатляващата сграда е Тронната зала на династия Чакри.

Wat Phra Kaeo Храмът Wat Phra Kaeo – Храмът на Изумрудения Буда е може би най-известният будистки храм в Тайланд. Той е част от Големия дворец и между стените си скрива един от най-ценните паметници на Тайланд – Изумрудения Буда, 66 cm висока статуя, изваяна от зелен нефрит.

Храм Wat Arun Храмът на Зората е известна будистка сграда, която датира от 17-ти век. Намира се на западния бряг на река Чао Прая в квартал Yai. Доминираща е около 82 метровата кула на храма, която предлага прекрасна гледка към целия квартал.

Wat Benchamabopit Най-младият будистки храм е построен през 1899 г. На двора му се намират 53 статуи на Буда от цяла Азия. Той също така служи като гробницата на основателя си – Рама V.

Wat Pho Един голям храм, в непосредствена близост до Кралския дворец, основан през 16-ти век. Посетителите са привлечени не само от неговата възраст, но и от 45 метра дългата и 15 метра висока статуя на полулегналия умиращ Буда, достигнал състояние на нирвана.

Дворецът Ananta Samakhom Построен в стила на италианския Ренесанс и неокласически стил, завършен през 1915 г. Куполът на двореца е копие на купола на катедралата Св. Петър в Рим. В него се помещава музей и от време на време се използва за официални държавни церемонии.

Паметникът на победата Построен през 1940 г., висок 50 метра паметник, издигнат в чест на подвига на загиналите в конфликта на границата между Тайланд и Индокитай между Тайланд и Франция през 1939 г.

Китайският квартал Един от най-старите квартали на Банкок възниква през 18-ти век. Популярен туристически търговски център, където можете да си купите всичко – злато, дрехи, електроника, хранителни стоки.

Baiyok Tower II. На улица Ratchaprarop Road се намира най-високата сграда в града и най-високият хотел в Югоизточна Азия – небостъргач висок 304 метра с 85 етажа. В него например се помещава пристъпна за посещения астрономическа обсерватория и въртяща се наблюдателница.

Sukhumit Road Това е най-дългата улица в света, с дължина 400 км, която се простира по протежение на източното крайбрежие на Тайланд и стига до границата с Камбоджа.

Хотел Ориентал Хотелът, който няколко пъти е печелил наградата за най-добър хотел в света. Той е основан през 1876 г., но от първоначалната сграда е запазена само малка част. Той разполага с луксозен СПА център. Цената на най-евтините стаи е 400 щ. долара, а на най-скъпите 4 500 щ. долара.

Tagy: банкок забележителности, пътуване, екскурзия банкокSvatební agentura , Svatba v zahraničí