Samoletni bileti

Самолетни билети >> Самолетни билети до Барселона >> Барселона забележителности

Барселона забележителности

Паметници в Барселона

Храмът Sagrada Familia – доминираща монументална сграда на Гауди в Барселона, все още недовършена, с осем високи кули, от които се открива прекрасна гледка към града. Започва да се строи през 1883 г., и тъй като нейното строителство е финансирано само от дарения, то се извършва бавно.

Casa Milа – сградата, наричана La Pedrera, която прилича на скален масив, е друг пример за гения на Гауди. На покрива художникът е изградил наблюдателници и комини във формата на абстрактни камбани, драконовски глави и рицарски каски. Във вътрешността е изложбена зала.

Casa Batlló – сграда пример за висша форма на органичната архитектура. Всяка нейна част напомня някаква част от природата, като покрива напомня гръбнак на гущер. Достъпен за обществеността е първият етаж.

Паркът Güell – парк изпълнен с малки архитектурни творения на Гауди, които майсторът е интегрирал като естествена част от околния терен. Тук ще откриете и музея на Гауди.

Корабостроите­лницата Les Drassanes – най-добре запазеното средновековно съоръжение от този вид, днес тук се намира Морският музей.

La Rambla и Plaça de Catalunya – главните улици на историческия център започват от крайбрежието, минават през старите квартали La Ciutat vella, Barri Gotic (Готическия квартал) и арабския квартал El Raval, и завършват на главния площад на Барселона Plaza de Catalunya.

Plaça del Rei – площадът, където се издига градският Исторически музей, в чиито подземия се намират находки от разкопки от римския период. На площада е разположен двореца на владетеля на града Palau del Lloctinent.

Barri Gòtic – Готическият квартал се намира източно от La Rambly. Средновековен квартал, очароващ със запазени дворци, църкви и много тесни криволичещи улици. Доминираща е готическата катедрала Placa del Rei.

Museu Picasso – Музеят на Пикасо представя живота на художника от детството му и годините на обучение, неговото развитие и експериментиране, няколко творби от синия период, пътят му към кубизма, до няколко произведения от края на петдесетте и шейсетте години.

El Pi – готическа църква от 14-ти век, една от най-старите в Барселона.

Plaça de Catalunya – оживен площад с фонтани. Тук се намира църквата Santa Ana, чиято архитектура олицетворява прехода от романски стил към готика.

Santa María del Mar – храм, които представлява типичната каталунска готика

Морският аквариум – съдържа 22 големи аквариума и 80 метра дълъг стъклен тунел в огромен воден резервоар. Тук ще видите акули, скатове и други представители на флората и фауната на Средиземно море.

Tagy: барселона забележителности, барселона снимкиSvatební agentura , Svatba v zahraničí