Samoletni bileti

Самолетни билети >> Самолетни билети до Берлин >> Берлин забележителности

Берлин забележителности

Паметници и забележителности в Берлин:

Раихстагът

В близост до Бранденбургската врата е сградата на Парламента на Германската империя – Райхстаг, където днес се помещава германският парламент. Той е построена през 1894 г., но през 1933 г. е изгорен от нацистите и затворен. В края на Втората световна война е бомбардиран. В следвоенния период е претърпял няколко реконструкции, при които е добавен голям стъклен купол, който днес служи като отворена за посещения наблюдателница.

Мемориалът на Холокоста

След 17 години на дискусии, през 2005 г. бе открит паметник, посветен на евреите жертви на Втората световна война. Можете да го откриете недалече от Бранденбургск­ата врата.

Siegessäule

Колоната на победата Siegessäule се намира в прекрасния парк Tiergarten в центъра на Берлин. Колоната е построена през 1873 г. в чест на пруската победата. Сигурно ще я познаете на репортажите от фестивала Love Parade.

Берлинската телевизионна кула

Точно в центъра Берлин на площад Александерплац се намира един от символите на града – Berliner Fernsehturm. 368 метра високата кула е четвъртата най-високата сграда в Европа и в горната ѝ част можете да се нахраните във въртящ се ресторант. Построена е през годините 1965–1969.

East Side Gallery

East Side Gallery е единствената останала цяла, дълга 1,3 километра, част от Берлинската стена. Разположена е на брега на река Шпрее и е изрисувана със сцени от историята на стената.

Hackesche Höfe

Може би най-оживеното място в Берлин е Hackesche Höfe – осемте двора. На площ от почти 10 000 кв. м. са разположени театри, галерии, бутици и стилни кафенета и барове.

Мемориалната църква Вилхелм I.

Неороманската мемориална църква Вилхелм I е една от сградите, които са били сериозно повредени от бомбардировките по време на войната, а по инициатива на гражданите е оставена в този си вид като символ на ужасите на войната.

Островът на музеите

В центъра на Берлин се намира известният Остров на музеите, който е включен в списъка на ЮНЕСКО. Тук са разположени пет музея – Старият музей, Новият музей, Националната галерия, Музей Боде и Музей Пергамон.

Египетският музей

Берлинският Египетският музей притежава една от най-забележителните колекции на древни египетски артефакти в света. Най-голямата му атракция е бюста на Нефертити. През 2009 г. сбирката е настанена за постоянно в Новия музей на Острова на музеите.

Checkpoint Charlie

Една от главните атракции е Checkpoint Charlie, най-известният бивш граничен пункт от времето на Студената война. Към него е създаден музей, представящ съдбата на хората, които са се опитали да преодолеят Берлинската стена.

Битпазарите

Битпазарите в съвременната история са се превърнали в голяма атракция на Берлин. Всяка седмица се организират по няколко, на тях може да се купи почти всичко. Тяхно голямо предимство са ниските цени, големият избор и оригиналните екземпляри, които може да откриете.

Tagy: берлин снимки, берлин забележителностиSvatební agentura , Svatba v zahraničí