Samoletni bileti

Самолетни билети >> Самолетни билети до Бостън

Самолетни билети до Бостън

Бостън е един от най-старите и най-важни културни градове в САЩ. Разположен е на разчлененото устие на река Чарлз по брега и островите на Атлантическия океан. На един от островите се намира голямото летище Logan. Почти половината от територията на града представляват водни площи, а биха могли да бъдат и повече. За да може градът да се разраства са били изравнени първоначалните хълмове и запълнени блатата и плитчините по брега. Историческите сгради там успешно се конкурират с огромните стъклени небостъргачи. В Бостън се срещат два града – старият европейски град с модерния американски. Околността е много живописна, ниските хълмове са осеяни с малки ферми, по зелените ливади пасат стада от говеда и овце.

Бостън е столицата на щата Масачузетс и най-големият град на областта Нова Англия в североизточната част на Съединените щати, която е открита за първи път и населена от англичани. Метрополитната му област има население от 5,7 милиона, което го прави пети по големина в страната. Но в самия град Бостън живеят само около 608 хил. души.

Образование, култура и спорт в Бостън

Градът е един от най-важните университетски центрове, на територия му се намират повече от сто висши училища, които са посещавани от 250 хил. студенти. В околностите на Бостън е Кеймбридж, седалище на най-престижните американски университети – Харвард и Масачузетския технологичен институт.

Като голям културен метрополис има редица известни театри, водещи оркестри, включително най-известният – Бостънски симфоничен оркестър. Голяма туристическа атракция са галериите и музеите му, особено на най-големият от тях, Музеят на изящните изкуства, който се състои от осем секции, които също така събират исторически или научни артефакти и устройства. В града се намира и музеят, посветен на президента Кенеди.

Неразделна част от живота на Бостънските жители е спортът. Най-популярен спорт е бейзболът, местният отбор Red Sox всяка година се нарежда сред фаворитите на национална лига. Неговият стадион Fenway Park е построен още през 1912 г. Бостън е град и на хокея, неговият отбор Boston Celtics е сред най-добрите в NHL. Не трябва да пропуснем и баскетболистите, печелили NBA вече 19 пъти. Големи спортни празници са Бостънският маратон и международната есенна регата по река Чарлз.

Климатът на Бостън

Въпреки че Бостън е разположен доста на юг, например на равнището на Рим, и на брега на Атлантическия океан, климатът е доста суров, зимата е студена с обилни снеговалежи, а лятото горещо. Около града има и красиви плажове.

Най-доброто време за посещение на Бостън е пролетта, но също и есента, която се характеризира с топли дни и прохладни нощи. Въпреки това, повечето туристи пристигат тук през лятото, когато температурата, както и цената за настаняване се повишава неприятно високо.

Кратка история

Бостън е основан на 17-ти септември 1630 г. от пуританите, идващи от Англия. По време на Американската революция тук се разиграват първите битки за независимост. Благодарение на това,че се утвърждава като важно пристанище, Бостън се превръща в един от най-големите центрове на индустрията, особено на производството и обработката на текстил, стъкло и кожа. През пристанището към Америка се стичали емигранти и голяма част от тях тук останали, предимно ирландци и италианци, които се смесват с първоначалното, предимно англоговорящо, население.

През 20-ти век работната сила в Бостън става твърде скъпа и индустрия се премества към по-евтини места. Градът започна да се съсредоточава върху търговията, банковото дело, образованието, здравеопазването и технологиите, отрасли които в момента, заедно с услугите, представляват 70% от икономиката.

Tagy: самолетни билети бостън, евтини самолетни билети до бостън, samoletni bileti boston, полети до бостънSvatební agentura , Svatba v zahraničí