Samoletni bileti

Самолетни билети >> Самолетни билети до Бургас

Самолетни билети до Бургас

Бургас

Бургас е четвъртият по големина български град, а след Варна вторият по големина на брега на морето. Постоянно живеещи тук са малко повече от двеста хиляди жители. Бургас има голямо летище и повечето туристи, които идват да прекарат почивката си на брега на Черно море, пристигат през Бургас.

Бургас и околностите му

Самият град има красив център, исторически паметници и паркове. За съжаление неговата околност е доста замърсена, поради това че той важен индустриален град с преобладаваща химическа промишленост. Това важи и за морето, въпреки че благодарение на изградените пречиствателни станции качеството на водата през последните години се подобрява. Плажовете също не са образец на чистота, въпреки че притежават всички удобства, включително душове. Те са посещавани главно от местните жители, но Вие определено няма да посетите Бургас заради къпане в морето. Голяма заслуга за замърсяването има и пристанището, където можете да видите закотвени и танкери.

В близост до града има четири големи езера, в които гнездят много птичи видове. Тези езера са идеални за малки семейни екскурзии.

Забележителности на Бургас

От друга страна еднодневното посещение Бургас си струва, неговият център е неочаквано атрактивен. Символичен център на града е площада Тройката, който е доминиран от статуя на руския войник. Най-голямата църква е издигната в чест на известните светци Кирил и Методий. Посетителите могат да се възхищават на наскоро реставрираните стенописи и керамични декорации. Ако се интересувате от археология, можете да посетите местния Археологически музей. Въпреки че не е сред най-големите, в него се пазят някои интересни артефакти, като вещи от тракийски погребения, включително ковчези и бижута, няколко находки от каменната ера и римската колонизация. Приятна разходка предлага Морската градина на източния бряг. Тя е изпълнена с редки дървета, фонтани и статуи. Можете да се спуснете до градския плаж по стълби.

Центърът на Бургас е пълен с магазини за сувенири, ресторанти и кафенета. Добрата новина е, че тук е много евтино, за обяд в ресторант ще заплатите като в малък провинциален град.

История на Бургас

Мястото където днес е разположен Бургас е избрано като стратегическо от гърците, които разполагат тук военен гарнизон с пристанище Пиргос. По същата причина през 14-ти век османците на това място изграждат военно укрепление. В края на 19-ти век тук възниква модерно пристанище със сегашното име, което допринася за развитие на града и процъфтяване на търговията. През 1903 г. е построена водеща до града жп линия и се изграждат заводи за обработка на петрол. През миналия век тук са основани няколко университета, а след падането на комунизма Бургас започва да привлича и туристи.

Транспорт до Бургас

Като клиенти на туристическите агенции едва ли ще успеете да разгледате града. Веднага след пристигане ще бъдете откарани на мястото на пребиваване. Въпреки това Бургас има чудесни транспортни връзки, както с всички черноморски курорти, така и с цяла Централна България. На юг се намират курортите Черноморец и Созопол, към които пътуват множество автобусни фирми. За пътуване към вътрешността на страната е по-добре да изберете влак. От летището до града се движат много автобуси, пътуването обикновено отнема половин час и струва около половин евро.

Tagy: пътуване, екскурзия бургас, samoletni bileti бургас, полети до бургас, самолетни билети бургас, евтини самолетни билети до бургас, бургас забележителностиSvatební agentura , Svatba v zahraničí