Samoletni bileti

Самолетни билети >> самолетни билети до Монако

самолетни билети до Монако

Южна Франция – това е Прованс, прекрасен хълмист край украсен с ароматни полета от билки, главно лавандула, с типичните си градчета и селца. Крайбрежието на Френската Ривиера остава и през ваканцията френско, защото се изпълва с хора, избягали от претъпканите от туристи градове. Приморските курорти, като Монако, Сен Topez, Кан или Ница, с уникалната си атмосфера станали любими на известни и богати хора, със сигурност ще се харесат и на Вас.

Монако и Княжество Монако е град-държава с форма на държавно управление наследствена конституционна монархия. Тук е на власт семейство Грималди, принц Албер II е сегашният суверен на княжеството. С площ от 2 кв. км то е втората най-малка държава в света, а с население от 32 и половина хиляди души втора по гъстота на населението.

Самото географското местоположение на Монако е забележително – от скалистия бряг терасовидният терен се издига много стръмно към планините. Първата линия на върхове, достигащи височина около 1100–1300 м над морското равнище, е само на няколко стотин метра от морето. Също толкова стръмен е и брега на морето, което позволява и на големите кораби да пристават в пристанището на Монако.

Старият град на Монако се нарича Монако-Вил (Monaco-Ville), издигнат на висока скала и защитен от крепостни стени, където се намира Дворецът на принца, Катедралата „Св. Никола“ и Океанографски­я музей.

Един от четирите квартала на Монако и със сигурност най-известният е Монте Карло, луксозен център на хазарта и спа център. Когато в средата на XIX век княжество загубва 95% от територията си преживява сериозни икономически трудности, Шарл III от Монако решава да създаде крайморски курорт и казина. През 1866 г. било отворено първото казино и принцът нарекъл хазартния квартал в своя чест – Монте Карло. Приходите били толкова високи, че позволили гражданите на княжеството скоро да бъдат освободени от данъци.

Tagy: самолетни билети до монако, евтини самолетни билети до монакоSvatební agentura , Svatba v zahraničí