Samoletni bileti

Самолетни билети >> Самолетни билети до франция

Самолетни билети до франция

Франция От древни времена Франция играе важна културна и политическа роля в Европа. Ние искаме пътуването ни да бъде изпълнено с неповторими изживявания, затова нека да опознаем културните и природни забележителности на Франция.

Париж има репутацията на най-романтичния град в света, всяка година привлича влюбени двойки, които искат да преживеят интимни моменти в романтичните малки хотели и колоритните кафенета изпълнили криволичещите улички на стария Париж или Монмартър. Почти задължително за всеки посетител (ако не иска да изглежда като културен варварин), е да посети картинната галерия Лувър, след това да се наслади на гледката от Айфеловата кула – монументален символ на Париж, следобед да се разходи по най-скъпата улица в света Шанз-Елизе, да се възхити на прекрасната готическа катедрала Нотр Дам и да си припомни трагичната история на Квазимодо влюбен в красивата Есмералда. Характерният парижки ден може да завърши в известната червена мелница Мулен Руж, запазила до днес обещанието си за грях.

Южна Франция – това е Прованс, прекрасен хълмист край украсен с ароматни полета от билки, главно лавандула, с типичните си градчета и селца. Крайбрежието на Френската Ривиера остава и през ваканцията френско, защото се изпълва с хора, избягали от претъпканите от туристи градове. Приморските курорти, като Монако, Сен Topez, Кан или Ница, с уникалната си атмосфера станали любими на известни и богати хора, със сигурност ще се харесат и на Вас.

Противоположност на чувственото южно крайбрежие са бреговете на Бретан, пленяващи поколения туристи със своята сурова красота. Най-добре ще опознаете Бретан пътувайки с велосипед, а любителите на активната почивка могат да предприемат интересен излет сред красива природа до исторически градове и загадъчни менхири.

При посещението си във Франция трябва да опитате нейната прочута кухня, която умее да използва докрай всички дарове на природата, като ги превръща в кулинарни изкушения. Отделните региони имат свои местни специалитети, но всички притежават богатство и деликатност на вкуса, изключителни сирена и качествени вина.

Франция просто предлага почивка, изпълнена с интензивни преживявания, както в областта на култура, архитектура, история и гастрономията, така и с разнообразната си природа, девствена или култивирана от човека, с ниви или стада пасящи животни. Любопитният и активен посетител ще намери в Европа много малко страни, които предлагат толкова богати възможности.

Франция туризъм: Замъци на Лоара, Замък Венсен (град Венсен), Замък Фериер (26 км от Париж), Машина Марли (La Machine de Marly), Кралски солници в Арк е Сенан (Saline royale d'Arc-et-Senans), Абатство Везле (Vézelay), Катедрала Сен Пиер дьо Бове, Замък Динан (Château de Dinan), Базилика Свети Сатурнин от Тулуза (Toulouse), Базилика Сен Дени, Версайски дворец (Château de Versailles)

Париж Атракции:

Айфелова кула (Tour Eiffel)

Кой е символът на Париж? Айфеловата кула, разбира се. Тази монументална постройка с височина 324 метра се намира на Марсово поле (Champ de Mars) и предлага на посетителите панорама на цялата метрополия. Посетителите могат да се изкачат до един от трите етажа.

Катедрала Нотр Дам

Катедралата Нотр Дам е прочута като една от перлите на готическата архитектура в света. За това е допринесъл и Виктор Юго, превърнал я в театър на действието на прочутия си роман „Парижката Света Богородица”, но причината е преди всичко монументалността на самата сграда.

Триумфална арка

В центъра на площад „Шарл дьо Гол“, в западния край на прочутия бул. „Шанз-Елизе“, се издига Триумфалната арка, която започва да се строи през 1806 г. по времето на Наполеон Бонапарт в чест на неговите победи във войните.

Музей Лувър

Един от най-големите музеи в света – Лувъра укрива над 350 хиляди културни артефакти. Историята на неговите колекции започва от 16-ти век, когато е основан от Франсоа I., значително е разширен от Луи XIV.

Люксембургска градина

Люксембургската градина е един оазис на спокойствие и зеленина, построена на левия бряг на Сена с площ от двадесет и пет хектара, тя е част от Люксембургския дворец, сега седалище на Сената.

Мулен Руж

Червените лопатки на вятърната мелница са символ на кабарето Мулен Руж, седалище на грях и разпуснатост.

Базилика Сакре Кьор

В квартал Монмартър на най-високия парижки хълм се намира римокатолическият храм базилика Сакре Кьор, популярен сред туристите със своята млечно бяла фасада и впечатляваща панорама към целия град, която се открива от стълбите му.

Авеню Шанз-Елизе

Най-престижният адрес в Париж е на по-малко от два километра дългия булевард Шанз-Елизе. Този факт се отразява и на височината на наемите, които тук са на трето място в света.

Елисейски дворец

Вече повече от сто години резиденция на френските президенти, все същият дворец, където се е подвизавала мадам Помпадур.

Площад Пигал

Център на нощния живот в Париж, както в миналото, така и днес. Тук ще намерите както най-известното кабаре Мулен Руж, така и стриптийз клубове привличащи наивни турист.

Гробище Пер Лашез

Най-голямото парижко гробище се намира в източната част на града. То е кръстено на отец Франсоа де ла Шез, на чиято градина е възникнало.

Дом на инвалидите (Les Invalides)

Комплексът от сгради на Дома на инвалидите в Париж включва музей на френската армия, болница, дом за ветерани, но и гробовете на френски военни герои.

Tagy: евтини самолетни билети до франция, samoletni bileti do francia, цени на самолетни билети до франция, самолетни билети до францияSvatební agentura , Svatba v zahraničí