Samoletni bileti

Самолетни билети >> Самолетни билети до франция >> Замък Динан (Château de Dinan)

Замък Динан (Château de Dinan)

В град Динан се намира запазен средновековен замък, който е построен през осемдесетте години на XIV век от Жан IV, известен също като Завоевателя. Повече от два и половина километра от масивни укрепления са обгръщат стария град. В двете кръгли кули в момента се помещава музей на съвременното изкуство.

Катедрала Нотр Дам дьо Реймс (Notre-Dame de Reims) Катедралата в Реимс празнува неотдавна 800 години от построяването си. Тя е възникнала по идея на архиепископа на Реймс като мястото на кралски коронации и действително тук са били короновани всички крале на Франция от XII до XIX век, единствено Луи VIII и Луи IX Свети са били короновани още докато катедралата е била в строеж.

Катедралата Нотр Дам в Реймс е една от най-важните архитектурни забележителности не само във Франция. Богата декорация отговаря на значимостта и предназначението на това място, много статуи красят сградата не само вътре в нея, но и по външната фасада. Катедралата е образец на висока готика и е съхранила стилистичната си чистота в продължение на вековете.

Tagy: замък динан, château de dinanSvatební agentura , Svatba v zahraničí